Čučoriedkový cheesecake nabitý bielkovinami a vlákninou si môžeš vychutnať bez výčitiek – jeden kus má len 180 kcal!
INGREDIENCIE
Korpus
60 g ovsených vločiek
60 g kešu orechov
30 g masla
sladidlo podľa chuti
Krém
500 g jemného tvarohu
100 g trstinového cukru
2 vajíčka
20 g vanilkového pudingového prášku
8 g (jeden sáčok) Flake’n’berries
Na dozdobenie
čerstvé čučoriedky, 100 % čučoriedkový džem
POSTUP
Ovsené vločky a kešu oriešky rozmixujeme na múku. Prilejeme roztopené maslo, dosladíme podľa chuti a dôkladne premiešame. Malo by vzniknúť drobivé, no lepivé cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Do tvarohovej zmesi primiešame vajcia, cukor, puding, ovocné vločky a krém prelejeme do tortovej formy. Cheesecake pečieme 20 minút pri teplote 180 °C, následne teplotu znížime na 160 °C a pečieme ďalších cca 40 minút. Ak sa bude po vytiahnutí stále triasť, je to v poriadku – stuhne v chladničke. Cheesecake necháme dobre vychadnúť, servírujeme s poctivým džemom alebo čerstvým ovocím.
Výživové hodnoty na porciu
(koláč rozkrájame na 10 častí)
Energia | 180 kcal |
Tuky | 7 g |
Sacharidy | 18 g |
Bielkoviny | 10 g |
Vláknina | 2 g |