Účinky arónie sú pre telo blahodárne, pretože táto malá bobuľa pomáha pri viacerých druhoch ochorení. K prevencii voči nim preto pomáhajú aj naše výrobky, z ktorých je najlepšia 100% bio šťava z arónie. Ak by ste však chceli vyskúšať niečo iné ako ovocné šťavy, pripravili sme si pre vás 3 recepty z arónie, ktoré vaše chuťové poháriky zaručene roztancujú.
Každý z nás minimálne raz v živote jedol chlieb vo vajíčku. Vedeli ste však, že existuje aj jeho sladký variant? Takýto french toast si vieme pripraviť veľmi jednoducho. Budeme potrebovať:
Postup:
K vymiešaným vajíčkam pridáme mlieko, med, škoricu, vanilkový extrakt a vločky Flake’n’berries. Po premiešaní vznikne zmes, v ktorej dôkladne obaľujeme chlieb z oboch strán. Ten následne vložíme na rozohriatu panvicu a opekáme do zlatohneda.
Na záver si môžeme toast potrieť aj aróniovým džemom alebo prihodiť akékoľvek čerstvé ovocie.
Palacinky patria k najobľúbenejším dezertom a dajú sa robiť na mnoho spôsobov. My vám tentokrát prinášame recept na, o niečo zdravšie palacinky, než ste možno zvyknutí. Na prípravu banánových palaciniek si vystačíme s:
Postup:
Prvý krok pri príprave palaciniek je rozpučenie banánov na úplnú kašu, najlepšie vidličkou alebo mixérom. K banánom primiešame ostatné ingrediencie okrem oleja, ktorý budeme používať len na opekanie na panvici. Dôležité je spojiť najskôr všetky tekuté prísady, ktoré nakoniec zmiešame s múkou.
Ak by sme chceli tento recept povýšiť na úplne zdravý, tak si môžeme palacinky pripraviť len z banánov a vajec v pomere 1:2. Na posledné dochutenie použijeme čerstvé ovocie, aróniový džem, prípadne javorový alebo iný sirup.
Muffiny predstavujú sladkú bodku za výdatnejším jedlom, no tiež môžu dobre padnúť aj na raňajky. Pripravili sme si pre vás recept, ktorého výsledok vám bude určite chutiť. Budeme potrebovať:
Postup:
Ešte kým sa pustíme do prípravy, je potrebné rozohriať rúru na 180°C. Začíname ako pri palacinkách, a to roztlačením banánov na kašu pomocou vidličky. K nim následne primiešame vajcia, mlieko, med a olej. Do druhej misky si súčasne pripravíme múku, soľ, prášok do pečiva a vločky. Tieto dve misy s tekutými a suchými ingredienciami spoločne zmiešame a rozdelíme do košíkov alebo plechu na muffiny. Pečieme 20-25 minút, kým sa muffiny pekne nenafúknu. Priebežne špajdlou kontrolujeme aj stav cesta.
Pri servírovaní ich môžeme ešte posypať balením vločiek, prípadne ich potrieť alebo naplniť aróniovým džemom pomocou plniaceho vrecka.
Čo poviete, už sa vám zbiehajú sliny? Ak by ste sa rozhodli jeden z receptov vyskúšať, tak sa o svoje hodnotenie môžete podeliť v komentári, prípadne nám napíšte na sociálnych sieťach. Môžete náš článok aj zdieľať, ak by ste chceli jeden z receptov odporučiť svojmu známemu.
Zdroj obrázkov: shutterstock.com