Ako na najkrémovejšiu ovsenú kašu? Vyskúšajte tieto tipy, ktoré dostanú vaše raňajky na nový level
Ovsená kaša je asi najjednoduchšie fit sladké jedlo. Je skvelá na raňajky, ale aj ako zaslúžená odmena po tréningu. Nie je ale kaša ako kaša! Uvariť skutočne krémovú ovsenú kašu bez hrudiek, ktorá je navyše nabitá bielkovinami a vlákninou, nie je také jednoduché. S našimi overenými tipmi dostaneš na prvý pohľad bežné jedno na úplne nový level a navyše dodáš svojmu telu všetky potrebné živiny. Základom sú jemné ovsené vločky a tajná ingrediencia – ovocné vločky Flake’n’berries.
INGREDIENCIE
50 g jemných ovsených vločiek
15 g vanilkového proteínu (môže a nemusí byť, ale extra dávka bielkovín sa vždy hodí)
250 ml vody
100 ml polotučného mlieka (vegáni môžu nahradiť rastlinnou alternatívou)
50 g jemného tvarohu
8 g (jeden sáčok) ovocné vločky Flake’n’berries
med (alebo ľubovoľné sladidlo)
POSTUP
Ovsené vločky dáme do hrnca, zalejeme ich vodou, varíme na miernom plameni a občas premiešame. Zatiaľ si proteín v shakeri rozmiešame s mliekom. Približne po 3 minútach kaša zhustne a vlejeme do nej proteín s mliekom a dôkladne premiešame. Pridáme ovocné vločky a kašu varíme ďalšie 2 – 3 minúty, kým nedosiahne krásnu krémovú konzistenciu. Na záver kašu odstavíme z ohňa, zamiešame do nej tvaroh a osladíme podľa chuti. Podávame s čerstvým ovocím, orechmi, čokoládou, orieškovými maslami… s čímkoľvek, čo máš rád.
Výživové hodnoty
Energia | 363 kcal |
Tuky | 6 g |
Sacharidy | 41 g |
Bielkoviny | 30 g |
Vláknina | 12 g |