Úplné nebíčko v papuľke. Presne to budeš cítiť, keď vyskúšaš náš recept na pravé francúzske friands. Do krehkého, nadýchaného cesta z mandľovej múky sme pridali čučoriedkové ovocné vločky, vďaka ktorým si nie len oblížeš všetky prsty, ale aj doplníš potrebnú dávku vlákniny.
INGREDIENCIE
100 g roztopeného masla + na vymastenie formy
125 g práškového cukru
25 g hladkej múky + na vysypanie formy
85 g mandľovej múky (mleté mandle)
3 vaječné bielky
štipka soli
8 g (jeden sáčok) Flake’n’berries
85 g čučoriedok
POSTUP
Rúru predhrejeme na 180 °C. V miske zmiešame práškový cukor, hladkú a mandľovú múku. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh, ktorý jemne zapracujeme do cesta. Pridáme Flake’n’berries, roztopené maslo a premiešame. Cestom naplníme maslom vymastenú a múkou vysypanú formu asi do dvoch tretín a pridáme čučoriedky. Pečieme 15 až 20 minút, kým nebudú na povrchu zlatohnedé. Upečené friands necháme pred vybratím z formy vychladnúť. Môžeme podávať jemne posypané práškovým cukrom.